Rekryterad som verksamhetschef för Sveriges Blåbandsungdom!

Idag blev det offentligt att jag i sommar kommer ta över tjänsten som verksamhetschef för Sveriges Blåbandsungdom!

Under ett par år har Sveriges Blåbandsungdom genomfört ett större utvecklingsarbete i organisationen. Förutom att etablera ett starkt samarbete med studieförbundet NBV genom dansverksamheten roundabout i Stockholm, Umeå och Östergötland ser man nu också bland annat närmre på hur e-sportfrågorna kan kombineras med ett hälsoarbete. Nu är det också dags att renodla på vilket sätt organisationen ska bevara sin historia och samtidigt vara en organisation för unga idag. 

”Det känns helt fantastiskt att få kliva in i nykterhetsrörelsen och ta ledningen i en så anrik organisation. I en tid när Systembolagets monopol naggas i kanten trots brett folkligt stöd och förslag om fabriksförsäljning ligger på riksdagens bord känns frågan mer aktuell än på länge. Jag ser fram emot att lära mig mer om organisationen och att bidra med de organisatoriska färdigheter som jag tar med mig.” – Tjarls Metzmaa, tillträdande verksamhetschef.

”Med över 111 år på nacken behöver vi vara en organisation som fortsätter vara relevant. Det gör vi genom att forma organisationen till det vi ser att unga behöver idag, med Tjarls hjälp är jag övertygad om att vi är på fortsatt rätt väg,” säger Fredrik Berggren, förbundsordförande.