Du kan bli en del av Civilsamhällespodden! – Podduppdatering

Jag har länge haft tanken att Civilsamhällespodden som sådan inte behöver vara begränsad till avsnitt med ett format. Fram till idag har alla avsnitt som publicerats haft en gäst och mig som pratar om ett specifikt ämne. Det har varit som ett tv-program. Jag vill istället att det här flödet ska bli som en tv-kanal som huserar många olika typer av program. Precis som på vanlig linjär tv eller vilken streamingtjänst som helst så kommer du förstås inte att lyssna på allt. Du plockar det som du vill ha och som känns intressant för dig.

Först ut att haka på denna idé var Forum! Vi har nu en överenskommelse om att publicera deras webbinarier i Civilsamhällespoddens flöde. Hur länge vi fortsätter? Hur ofta vi gör det? Ingen aning. Detta är outforskad mark för oss båda och vi fortsätter så länge som det känns kul och givande.

Denna lilla uppdatering kan också ses som en inbjudan till dig. Är du en del av något sammanhang som skapar innehåll i ljudformat som är relevant för civilsamhällesintresserade, hör av dig! Oavsett om det är en organisation som kör webbinarier eller om du skulle vilja skriva och läsa in ljudessäer så vill jag att du hör av dig. Har du tankar om ett eget format med återkommande avsnitt? Hör av dig.

För mig känns det hela väldigt spännande. Att kunna ta det som skapats med Civilsamhällespodden och göra det större och mer mångfacetterat. Särskilt att göra det just nu när jag inte haft tid och ork att göra nya avsnitt på väldigt länge. Trots att pandemiåret på många sätt förenklat inspelningar när restid försvinner, så har det även komplicerat. Utöver mitt arbete på Sveriges Blåbandsungdom har jag gjort en ohemulig mängd insatser som konsult. Jag har även lagt mer tid hemma med familjen och det känns just nu som rätt beslut.

Men oavsett! Jag vill höra från dig, oavsett vad du har för tanke som skulle kunna passa in i den nya eran av civilsamhällespodden. Tillsammans kan vi trots allt åstadkomma mycket mer än vad någon kan göra enskilt.