#31 Psykisk ohälsa

Annso Blixt som är grundare av Tilia får prata om hur de som vänder sig till organisationen för stöd mår allmänt. Vi vill också förtydliga att vi inte med vårt samtal gör anspråk på att tala för hur exakt alla unga mår, det i sig är befängt eftersom att varje ung, precis som vuxen, är en egen individ. Istället handlar samtalet om trender och övergripande kring temat psykisk ohälsa.

Sakteligen så glider även samtalet över till att prata hållbart engagemang. Hur kan vi som bär våra frågor och passioner nära i tanken hela tiden hjälpa oss själva att fungera även imorgon? Hur kan anställda som brinner så mycket för syftet hållas på en rimlig nivå av ansträngning? Vilka ideal och förebilder har vi och hur förhåller vi oss till dem?

I slutet när Annso berättar om sin lärdom så kom vi in på resande. Då nämner jag anekdoten om ett tåg jag missat. Den finns att tillgå i mer utförlig version här: http://metzmaa.se/charles/fsekreser-avsnitt-ankommande/

——–

Stötta podden ekonomiskt genom att handla i butiken www.printmotor.com/civsampodd eller genom att swisha en slant till 070 401 59 17. Detta är förstås helt frivilligt. Andra sätt att stötta podden är som vanligt att lyssna och sprida ordet till vänner och nätverk.